baner_gabriel_nas

Sudjelujte u forumu

Baner

Kastel_slanica_2_naslovnica

Oglašavajte ovdje

Baner

Oglasi

Hrvatski Web Pretraživač Web Arhiva - samo najbolje od weba

Korisnički izbornik

Statistika

Posjete Sadržajima : 762753
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rezultati ankete Ispis E-mail
Autor Administrator   

DEFINITIVNO VELIKI PIR

anketa_rezultat

Hvala svima koji ste sudjelovali u anketi provedenoj na nasem portalu te tako doprinjeli konačnom rezultatu. Anketno pitanje je bilo „Kakav ćebiti Vaš pir“ s ponuđenim odgovorima: velika svečanost sa150 i više, do 150, do 70 uzvanika, samo kumovi i uža rodbina.Naime po Vašim glasovima u svakom slučaju rezultati pokazuju da Dalmatinci vole velike svečanosti i okupljanja.

Samo 10% Vas je odgovorilo kako želi malu svečanost samo s kumovima i užom rodbinom. 76% ipak želi veliku svečanost. Razlozi tome su velikim dijelom tradicija kao i jedinstvena prilika da se okupi mnogobrojna šira rodbina na jednoj takvoj prigodi. Mnogi mladenci možda i ne žele tako veliku svečanost međutim kada se krene s popisima rođaka, tetaka, kolega, prijatelja s obje strane teško se zaustaviti na dvoznamenkajstoj brojci. Tu je i onaj razlog ukoliko je netko Vas pozvao na pir "morate" ni vi njega, ako zovem dva daljna rođaka "moram" i ostale da se obitelj ne uvrijedi. Osim toga vodimo se računicom kako se jednom u životu vjenčavamo i zašto ne pripremiti pravi dernek za prijatelje.

Velik pir je i velik trošak pa nerijetko u brak mladenci stupaju s minusom na računu. Međutim populariziralo se darivanje "plave kuverte", tako da mladenci s prikupljenim novcem mogu isplatiti pir ili bar veći dio jer često kad se krene u organizaciju nečeg tako velikog mladenci se ne znaju zaustaviti već žele priuštiti puno toga na svoj najljepši dan. Naš prijedlog je da stavite na papir okvirno sve troškove prije početka organiziranja svadbe i zapitate se što zapravo želite i naravno da na vrijeme počnete s pripremama.

Mladenci ne zaboravite ipak je to Vaš dan, početak novog zajedničkog života. Stoga nemojte slušati želje rodbine i prijatelja nego se Vas dvoje dogovorite što zapravo želite od svoje svadbe jer u novom zajedničkom životu sami ćete donositi sve odluke iz dana u dan.

Pozivamo Vas da sudjelujete u novoj anketi: "Da li ćete promijeniti prezime prilikom stupanja u bračni život?"

 
 
 
 
 
 

Bolero_vss